POČETAK NOVOG PROJEKTA

04.05.2016.

Instituposter 1t za razvoj civilnog društva „Innovate“ sa ponosom predstavlja svoj novi projekat pod nazivom  „Omladinski kulturni centar“(Youth Cultural Centre) .

Cilj ovog projekta je da doprinese boljoj kulturnoj sredini u celom regionu. Kroz različite aktivnosti Omladinski Kulturni Centar će promovisati aktivizam i profesionalni razvoj lokalnih umetnika i mladih sa umetničkim opredeljenjima.

Jedan od prvih zadataka ovog projekta jeste otvaranje omladinske kancelarije za kulturu , koja će biti generator kulturnih dogadjaja. Uz podršku Kulturnog Centra „Sava Dečanac“, omogućićemo razvoj modernih tendecija u umetnosti i kulturi i bavićemo  se potrebama mladih u ovim poljima.

Kroz ovaj
projekat ćemo ponuditi niz interesantnih aktivnosti koje će biti prilagodjene svim uzrastima.

Bitno obeležje svih aktivnosti je to da će biti besplatne za posetioce i dostupne svima.poster3

 Planirane aktivnosti:

Tematske večeri i  niz koncerata gde će nastupati poznati bendovi iz zemlje i regiona.

Predstave i filmske projekcije za decu i mlade.

Muzička radionica za mlade, gde će zainteresovani mladi ljudi dobiti
priliku da nadograde i započnu muzičko obrazovanje.

Promocija mladih lokalnih autora i umetnika, na ovaj način ćemo kroz više izložbi približiti i učiniti dostupnim široj javnosti radove slikara, pesnika i pisaca koji još uvek nisu dovoljno afirmisani.

Takmičenje za izbor najbolje fotografije na temu “Jednakost, mir i tolerancija“. Najbolje rangirani će osvojiti novčane nagrade.

Mini festival nezavisnih filmova

poster2

Ulična akcija, koja će b4 logoaiti održana 21. Septembra, kada je i Svetski dan mira. Biće organizovano niz aktivnosti i koncerata kako bismo na što lepši način obeležili ovaj dan.

Sve aktivnosti će biti objavljivane na našem sajtu http://www.institut-innovate.org  i facebook stranici http://www.facebook.com/idcs.innovate/?fref=tspozivamo sve građane da se informišu i u skladu sa svojim interesovanjima odaberu one aktivnosti kojima će prisustvovati, bilo kao publika ili kao jedan od učesnika.

Projekat sprovode Institut za razvoj civilnog drustva „Innovate“ i DSC (Development Society Center). Projekat je podržan sredstvima USAID-a.

 

Pošaljite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


0