Građanska debata u Resursnom centru Leposavić

22.04.2015.

Institut za razvoj civilnog društva „Innovate“ -Institute for Development of Civil Society “Innovate” – IDCSI, u okviru aktivnosti projekta Za čist grad-Ti si na potezu, organizuje otvorenu građansku debatu na temu ekologije i zaštite životne sredine. Ista će se odrzati 23.04.2015. god sa početkom u 12h u Resursnom centru Leposavić.

Debatu će voditi nastavnik biologije g-din Nenad Milosavljević i g-đa Zorica Timotijević, inspektorka za zaštitu životne sredine u opštini Leposavić. Cilj debate je da ukaže na veoma loše stanje ekologije i životne sredine i pokrene diskusiju o dole navedenih 5 glavnih tema, koje su identifikovane od strane građana opštine Leposavić.

1. Zagađenost reka i očuvanje vodotokova – Zagađenje reke Ibar, odlganje otpada na obalama reka i potoka

2. Odlaganje otpada – Gradska deponija, divlje deponije manjeg obima smeštene u naseljima i selima

3. Ekološka i komunalna infrastruktura – Smeće na ulicama, odlaganje otpada pored kontejnera i na mestima na kojima to nije dozvoljeno

4. Ekološka kultura, svesnost i obrazovanost, moralne norme i načela – nizak nivo opšte kulture po pitanju ekologije i zaštite životne sredine

5. Industrijski uticaji na životnu sredinu i zagađenja – fabrike, javna preduzeća itd.

Pored navedenih tema rado će se diskutovati i o novim problemima sa ciljem da se definiše nekoliko najvažnijih kako bi se sprovela peticija radi njihovog rešavanja.

Debata je otvorenog karaktera, molimo sve zainteresovane da uzmu učešće i daju svoj skromni doprinos.

Pošaljite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


0